Ford Bronco geri dönüyor!

  • Ford Bronco geri dönüyor! - 1
  • Ford Bronco geri dönüyor! - 2
  • Ford Bronco geri dönüyor! - 3
  • Ford Bronco geri dönüyor! - 4

Ford, ikonik arazi aracı Bronco’yu tamamen yeni bir yaklaşımla üretmeye başlıyor.

Ford’un ilk olarak 1965’te üretmeye başladığı Bronco modeli 1996 yılına kadar aralıksız şekilde bantlardan inmişti. Kuzey Amerika’nın kompakt arazi aracı ihtiyacını karşılayan otomobil zamanla arazidense yol performansı daha iyi olan araçların (SUV’ler) popüler olmasıyla giderek gözden düşmüş ve 1996 yılında yerini Expedition modeline bırakmıştı.

Ford’un ikonik modellerini (Mustang, GT ve Avrupa pazarında Puma buna iyi bir örnek) yeniden hayata geçirme konusunda ne kadar başarılı olduğunu bildiğimiz için Bronco’nun tekrar aramıza katılacak olması bizleri çok ama çok heyecanlandırıyor.

Ford, yeni Bronco için Built Wild adını verdiği bir konumlandırmayı uygun gördü. 1966’daki orijinal Bronco’nun DNA’larını taşıyan yeni araç dayanıklı ve sert şekilde kullanılmaya uygun geliştirildi. Ford, tüm Bronco’lar için gelişim aşamasındaki sfhaları Built Wild Durability Testing, Built Wild Capability ve Bult Wild Innovative Design olarak adlandırıyor. Buna göre Bronco normal modellere göre çok ekstrem şartlarda test edilirken yürüyen aksamı sınıfının en kabiliyetli aracı olması için tasarlandı. Ayrıca arazi kullanımı için kişisel zevklere göre konfigüre edilebilen, amatör veya daha profesyonel ihtiyaçlara cevap verebileck şekilde geliştirildi.

Ford’un CEO’su Jim Farley Bronco için şunları söylüyor: “Bronco 1966’da keyifli ve değişken bir SUV karakteri sunuyordu. Dış mekanlarda yaşamak, çalışmak veya eğlenmek isteyen herkes için sportif kullanım sunuyordu. Orijinal Bronco gibi yeni model ailesi de efsanevi maceralara gidebilmeniz için yetenekli ve sürücüsüne güven verici şekilde geliştirildi.”

Yeni Bronco 2 kapılı, 4 kapılı ve Sport olmak üzere üç farklı gövdede üretilecek. Bu yaklaşım yeni Land Rover Defender’ınkine benzerlik gösteriyor. Yayınlanan görselden anladığımız kadarıyla 2 kapılı modelin gövde panelleri çıkabiliyor ve daha ekstrem koşullarda kullanılmak üzere hazır hale gelebiliyor. 4 kapılı modelin kumaş tavanı da tamamen çıkartılabilir bir yapıdayken Sport versiyonu aslında Bronco’nun şehir içi kullanımı için geliştirilen SUV modeli gibi görünüyor. Tabii bunlar sadece çıkarımlarımız, otomobil 13 Temmuz günü tanıtıldığında bu detaylar çok daha net hale gelecektir.

Ford ayrıca Bronco kullanıcıları için ücretsiz arazi sürüşü eğitimi organize ediyor. Bu program Ford’un dört farklı off-road experience merkezinde gerçekleştirilecek. 2 günlük programda sadece sürüş teknikleri değil arazi sürüşü için gerekli olan farklı ihtiyaçlar da anlatılacak.

Yeni Ford Bronco 13 Temmuz Pazartesi günü tanıtılacak ve tüm detayları netleşecek. Biz de akabinde sizlerle detayları paylaşacağız, bizi takipte kalın...



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook