Ford Mustang Bullitt sınırlı sayıda da olsa yeniden aramızda!

  • Ford Mustang Bullitt sınırlı sayıda da olsa yeniden aramızda! - 1
  • Ford Mustang Bullitt sınırlı sayıda da olsa yeniden aramızda! - 2
  • Ford Mustang Bullitt sınırlı sayıda da olsa yeniden aramızda! - 3
  • Ford Mustang Bullitt sınırlı sayıda da olsa yeniden aramızda! - 4
  • Ford Mustang Bullitt sınırlı sayıda da olsa yeniden aramızda! - 5
  • Ford Mustang Bullitt sınırlı sayıda da olsa yeniden aramızda! - 6
  • Ford Mustang Bullitt sınırlı sayıda da olsa yeniden aramızda! - 7
  • Ford Mustang Bullitt sınırlı sayıda da olsa yeniden aramızda! - 8
  • Ford Mustang Bullitt sınırlı sayıda da olsa yeniden aramızda! - 9
  • Ford Mustang Bullitt sınırlı sayıda da olsa yeniden aramızda! - 10
  • Ford Mustang Bullitt sınırlı sayıda da olsa yeniden aramızda! - 11

Steve McQueen’in efsanevi filminde kullandığı 68 Mustang’den esinlenen otomobil, filmin 50'nci yılını kutlamak için üretildi. 


Bullitt filminin 50’inci yılını kutlamak için üretilen Mustang Bullitt 481 bg güç ve 569 Nm tork üretiyor. Bu Ford’un üçüncü kez Bullitt Edition bir Mustang ürettiği anlamına geliyor, ilk kez 2001'de, daha sonra 2008 yıllarında filmdeki otomobilden esinlenen Mustang’ler görmüştük.

Detroit’te tanıtılan Mustang Bullitt, McQueen’in kullandığı otomobille aynı renkte (Dark Highland Green) ve benzer tasarım detaylarına sahip. Ayrıca standart Mustang’lere göre de bir takım modifiye işlemleri barındırıyor. 5.0 litrelik V8 aynı olsa da GT’ler 450 bg güç üretirken Bullitt 481 bg güç üretiyor ve maksimum hız 263 km/s. Bunun dışında otomobilde 19 inçlik özel jantlar, kırmızı fren kaliperleri ve siyah ızgara gibi detaylar da yer alıyor.

Kabindeyse Recaro koltuklar, yeşil dikişli döşemeler, bilardo topu şeklinde vites topuzu ve Bullitt Electronics Paketi yer alıyor. Bu paketin içinde navigasyon, Premium ses sistemi, kör nokta uyarı sistemi, elektrikli koltuklar ve aynalar bulunuyor.

Mustang Bullitt’ın üretimine yaz aylarında başlanacak ve üretim sınırlı sayıda olacak. Henüz kaç adet üretileceği açıklanmadı ama otomobilin Amerika dışındaki pazarlarda da üretilmesi söz konusu olduğunu düşündüğümüzde çok da az olmayacağını söyleyebiliriz.

Bullitt filmindeki orijinal Mustang’lere ne oldu?

Steve McQueen’in filmde 68 Dodge Charger’ı kovalamak için kullandığı yeşil renkli Fastback Mustang’lere ne olduğunu merak ettiniz mi? Hemen cevabını verelim, bu otomobillerden bir tanesi şu anda Detroit’teki stantta sergileniyor ve tamamen filmde kullanılan halini koruyor.

Hikaye şöyle: Filmde iki adet aynı özelliklerde 1968 Mustang GT modeli kullanılıyor. Filmden sonra otomobillerin yolları birbirinden ayrılıyor. McQueen’in kullandığı sahnedeki otomobil Warner Bros tarafından özel bir alıcıya satılıyor, diğeriyse - daha çok atlama sahnelerinden kullanılan otomobil – hurdaya çıkıyor. İkinci otomobil 2017 yılında California Baja’da bulunuyor ancak diğer otomobilin akıbeti (özel alıcı aldıktan sonra ne yaptı, bu konuda haber yok) Detroit Fuarı’na kadar bilinmiyordu.

Otomobilin sahibinin oğlu Sean Kiernan 2014 yılında bu aracı babasından almış ve çocukluk rüyasını gerçekleştirmek için Ford ile iletişime geçerek orijinal McQueen otomobilinin Ford standından sergilenmesini sağlamış.

Kısacası fotoğraflarını gördüğünüz, paslı tamponlara sahip bu otomobil Steve McQueen’in filmde kullandığı otomobil. Gerçek bir efsane…

Türkiye'deki tek 1967 Shelby GT350 testini okumak için tıklayın.

1966 Ford Mustang mi Shelby GT350 mi? Mustang'in 50'nci yılı için yaptığımız özel karşılaştırma testini okumak için tıklayın.

Yoksa 1970 Mustang Mach1 testi mi okumak istersiniz?

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook