Türkiye'de üretilen Hyundai BAYON tanıtıldı

  • Türkiye'de üretilen Hyundai BAYON tanıtıldı - 1
  • Türkiye'de üretilen Hyundai BAYON tanıtıldı - 2
  • Türkiye'de üretilen Hyundai BAYON tanıtıldı - 3
  • Türkiye'de üretilen Hyundai BAYON tanıtıldı - 4
  • Türkiye'de üretilen Hyundai BAYON tanıtıldı - 5
  • Türkiye'de üretilen Hyundai BAYON tanıtıldı - 6
  • Türkiye'de üretilen Hyundai BAYON tanıtıldı - 7
  • Türkiye'de üretilen Hyundai BAYON tanıtıldı - 8
  • Türkiye'de üretilen Hyundai BAYON tanıtıldı - 9
  • Türkiye'de üretilen Hyundai BAYON tanıtıldı - 10

i20 üzerine geliştirilen otomobil model gamında KONA’nın altında konumlandırılıyor. 

Hyundai’ın Türkiye’de geliştirip ürettiği, B-SUV segmentinde yer alan modeli BAYON tanıtıldı. Geçtiğimiz haftalarda teaser olarak gösterilen otomobil model gamında KONA’nın altında konulandırılıyor ve i20’nin üzerine inşa edilmesi nedeniyle bir nevi yeni i20 Active olarak nitelendirilebilir. Ancak Hyundai’ın yeni stratejisi otomobilin adından i20’nin atılması ve farklı bir model gibi pazarlanması üzerine kurulu ki aracın tasarımına baktığınızda i20’den hayli farklı olduğunu görebiliyoruz.  

Hyundai’nin mevcut SUV modellerindeki şehir isimleri stratejisini devam ettiren BAYON, adını Fransa’daki Bask Bölgesi’nin başkenti Bayonne’dan alıyor. Ülkenin güneybatısında, şirin bir tatil lokasyonu olan Bayonne, tamamen Avrupa için üretilen bir modele yine Avrupalı müşterilerin beklentileri karşılayacak bir nitelikle ilham vermiş oluyor. 

Ford Puma, Toyota Yaris Cross gibi modellere rahip olacak Bayon 4180 mm uzunluğunda, 1775 mm genişliğinde ve 1500 mm yüksekliğinde. Boyutlar markanın diğer B-SUV modeli KONA ile karşılaştırıldığında 45 mm kısa, 25 mm dar ve 65 mm alçak bir yapıda ve aks mesafesi 2580 mm’lik (KONA’da 2600 mm) değeriyle i20 ile birebir aynı. Daha kompkat ölçülerine rağmen Bayon’un bagaj hacmi 411 litre ile KONA’nın 374 litrelik bagajından daha geniş.  

Hyundai’ın yeni tasarım dili Sensuous Sportiness tasarım felsefesi üzerine şekillenen otomobil konfor ve kullanışlılık göz önünde bulundurularak tasarlandı. Farklı ve ilgi çekici tasarım özellikle ön kısımda geniş bir ızgara ile kendisini ifade etmeye başlıyor. Aşağı ve yana doğru açılan ızgaranın her iki tarafında geniş hava açıklıkları bulunuyor. Üç parçadan oluşan aydınlatma grubu, gündüz sürüş farları, kısa ve uzun farlar olmak üzere araca şık bir ambiyans kazandırıyor. Genişlik hissini vurgulayan gündüz sürüş farları, kaputun ucuna doğru konumlandırılmış. Ön tamponun alt kısmındaki gri renkli bölüm ise otomobilin karakteristik SUV kimliğini pekiştirmiş oluyor.  

BAYON’un yanında ise dinamik bir omuz çizgisi bulunuyor. Kama şeklindeki bu sert ve keskin çizgi, ok şeklindeki arka stop lambaları, tavana doğru uzanan C sütunu ve arka kapıya doğru çizgi şeklinde geçiş yapan yatay hat ile oldukça uyumlu.  

Otomobilin arkasında ise tamamen farklı bir tasarım özelliği karşımıza çıkıyor. Daha önce hiç bir Hyundai modelinde kullanılmayan bu tasarım çizgisi, tıpkı önde olduğu gibi otomobilin genişlik ve SUV hissini belirgin bir şekilde ortaya çıkarıyor. Arka farlar bu bölümdeki en belirgin tasarım ögesi olurken LED farların birbirine bağlanma detayı ile presitjli görünüyor. Stop lambaları ok şeklinde tasarlanmış ve  orta kısımda siyah bölüm sayesinde daha da çok göze çarpıyor.  

BAYON’da donanım seviyesine göre 15, 16 ve 17 inç jantlara yer veriliyor. Otomobilde dokuz farklı gövde rengi alınabilirken, isteğe bağlı olarak iki tonlu tavan rengi tercih edilebiliyor.

Otomobilin iç mekanı tasarım olarak i20 ile büyük benzerlik gösteriyor. Burada 10,25 inç dijital gösterge paneline yine 10,25 inç genişliğinde bilgi eğlence ekranı eşlik ediyor. Bilgi eğlence ekranı donanıma göre 8 inç de alınabiliyor. Her iki ekranda da Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunuluyor. Araçta ayrıca kablosuz şarj, kablosuz cep telefonu yansıtma gibi özellikler de yer alıyor. Ön ve arkada yer alan USB girişleri yolcuların hayatını kolaylaştıran detaylar arasındayken BOSE ses sistemi müzik keyfini farklı bir noktaya taşıyor.  

Otomobil, üç farklı iç mekan rengi ile satışa sunulacak. Tamamen siyah, koyu-açık gri ve koyu gri ve yeşil dikişli döşemelerle beraber sürücünün iç mekana odaklanmasını sağlayacak sakin bir atmosfer sunuluyor.

BAYON’un 2.580 mm uzunluğundaki aks mesafesi geniş bir kabinin habercisi. 1.072 mm, arkadaysa 882 mm’lik diz mesafesi bir süt sınıftaki araçlarla boy ölçüşecek kadar geniş.

Otomobilin motor seçeneklerinde i20'deki gibi sadece benzinli motorlar olduğunu görüyoruz.... Yeni i20’de yer alan tüm motorlar aynı şekilde BAYON’da da kullanılıyor. Giriş seviyesi olarak 1.2 lt’lik motor 84 bg güç sunuyor ve sadece 5 ileri manuel şanzımanla kombine ediliyor. 1.4 litrelik, atmosferik 100 bg’lik diğer motor seçeneğinde 6 ileri manuel veya otomatik şanzımanlar tercih edilebiliyor.

Turbo desteğina sahip 1.0 litrelik motorlar benzinli (hibrit olmadan) ve hafif hibrit sistemiyle geliyor. 100 ve 120 bg’lik iki alternatif sunan turbo motorlarda 6 ileri Akıllı Manuel Şanzıman (6iMT) veya 7 ileri çift kavramalı şanzıman (7DCT) ile satın alınabiliyor.

Hyundai BAYON, markanın İzmit’teki tesislerinde, çok yakın bir zamanda üretilerek 40’tan fazla Avrupa ülkesine ihraç edilecek. Yeni otomobil, başta B-SUV segmenti olmak üzere Hyundai’nin Avrupa’daki iddiasını artırmasına yardımcı olacak.



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook