Hyundai’ın Türkiye’de üreteceği yeni SUV modelinin adı Bayon olacak

Hyundai’ın Türkiye’de üreteceği yeni SUV modelinin adı Bayon olacak - 0

Model i20 üzerine şekillenecek ve İzmit’teki fabrikada bantlardan inecek.

Hyundai, Avrupa pazarı için geliştirdiği son SUV modelinin adını Bayon olarak açıkladı. Otomobil markanın Türkiye fabrikasında üretilecek ve Avrupa pazarına ihraç edilecek.

Bayon, Hyundai’ın model gamında Kona’nın altında konumlandırılacak ve Tucson ile Sante Fe ile birlikte markanın Avrupa pazarındaki SUV ailesini tamamlamış olacak. Otomobil aynı zamanda Hyundai’ın Türkiye’de üretileği ilk SUV modeli olması açısından da ülkemiz adına oldukça önemli bir model. Böylece Hyundai, i10 ve i20’den sonra üçüncü modelini İzmit’te üretmiş olacak.

Bayon ismi Hyundai’ın diğer tüm SUV modellerinde olduğu gibi bir lokasyondan seçilmiş. Bu isim Fransa’nın güneybatısında bulunan Bayonne şehrinden esinlenilmiş. Burası Atlantik kıyıs ile Pirene Dağları’nın arasında konumlandırılmış vee yelkencilik ile doğa yürüyüşleri meraklıları için oldukça önemli bir merkez.

Bayon temel olarak i20 modelinin üzerine üretilecek. Otomobil eski i20’deki gibi i20 Active’e benzer bir rol oynayacak ama isminde i20 olmayacak, kendi başına bir model gibi pazarlanacak. Otomobil i20 üzerine şekilleneceği için i20 motorlarının kullanılmasını öngörebiliriz. Bu da 1.2 MPI (84 bg), 1.4 MPI (100 bg), 1.0 turbo GDI (100 bg) ve hafif hibrit 1.0 T-GDI motorlar (100 veya 120 bg) anlamına geliyor. Dizel motorsa i20 modelinde yer almadığı için büyük ihtimalle Bayon’da da kullanılmayacak.

Kona’dan daha altta konumlandığı için daha ucuz olması beklenen otomobil yine B-SUV segmentinte yer alıyor. Hyundai şimdilik modelle ilgili farklı bilgiler paylaşmadı ama üretim 2021’in ilk çeyreğinde başlayacak. Modelin Türkiye pazarında da satışa sunulması bekleniyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook