Yeni Insignia Grand Sport kamuflajlı halde yakalandı

  • Yeni Insignia Grand Sport kamuflajlı halde yakalandı - 1
  • Yeni Insignia Grand Sport kamuflajlı halde yakalandı - 2
  • Yeni Insignia Grand Sport kamuflajlı halde yakalandı - 3
  • Yeni Insignia Grand Sport kamuflajlı halde yakalandı - 4
  • Yeni Insignia Grand Sport kamuflajlı halde yakalandı - 5

Yazı: Uğur Durukan Çakılcı 

Opel’in 2009 yılında ilk jenerasyonunu tanıttığı ve 2013’te kapsamlı bir makyaj operasyonu geçiren Insignia’nın ikinci jenerasyonu yollara çıkmak için gün sayıyor.

Opel’in Vectra’dan sonraki amiral gemisi olan Insignia, güncel gövdesinde oldukça sportif bir tasarıma sahip ve bunu sürdürecek gibi görünüyor.

Sadece Grand Sport ve Grand Tourer olmak üzere 2 gövde tipiyle üretilecek olan yeni Insignia’da eski jenerasyonun aksine sedan gövde yer almayacak. Hatchback ve sedan yerine çıkacak olan Grand Sport’un, arkaya doğru alçalan bir tavan yapısına sahip olduğunu kamuflajın altında da anlayabiliyoruz.

Yeni Insignia’da GM’in Chevrolet Impala’da da kullandığı Epsilon2 platformu kullanılıyor. Yeni platformu sayesinde 175 kg hafifleyen, 3 cm alçalan ve 1cm genişleyen yeni Insignia’da aks mesafesi 9 cm, uzunluk ise 5.5 cm uzamış.

Yeni boyutlarıyla Insignia, Audi A6 ve BMW 5 Serisi ile rekabet edebilecek boyutlara sahip. Motorlara baktığımızda ise Insignia’nın 2 benzinli, 2 de dizel olmak üzere 4 motorla satışa çıkacağını görüyoruz. 1.4 lt ve 1.6 lt turbo benzinli motorlar kalkmış ve yerine 1.5 turbo, 165 bg güç üreten yeni bir motora yer verilmiş. Ayrıca yeni Astra’da da kullanılmaya başlanan 1.6 lt 160 bg güç üreten dizel motorun 1.6 136 bg’lik dizel ünite yerine koyulduğunu görüyoruz. 2.0 benzinli ve dizel motorlar ise bir değişikliğe uğramamış ve güncel modeldeki gibi kullanılmış.

Motorlar 6 ileri manuel ve yeni 8 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilmiş. Standart olarak önden çekişli olarak satışa sunulacak olan yeni Insignia, opsiyonel olarak 4 çeker olarak alınabiliyor. Bu 4 çeker sistemi son dönemlerde moda haline gelen torque vectoring sistemene sahip.

Mart 2017’de Cenevre Fuarı’nda resmi olarak tanıtılacak olan Insignia, 2017 yılında yılın otomobili seçmelerinde de oldukça iddialı olacak gibi duruyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook