Yeni VW Golf hazır gibi

Yeni VW Golf hazır gibi - 0

Volkswagen’in yayınladığı fotoğraf yeni kompakt sınıf temsilcisini neredeyse kamuflajsız gösteriyor. 

Yeni Golf’ün Frankfurt Fuarı’nda tanıtılmasını bekliyorsanız yanılıyorsunuz çünkü VW yetkilileri fuarda elektrikli modelleri ID3’e odaklanacaklarını belirttiler. Bu modeli daha önce Beetle ve orijinal Golf gibi oyunu tamamen değiştirecek bir model olarak görüyorlar, bu yüzden fuarda ID3’ün tanıtacaklar. Yeni Golf, yani sekizinci nesil Golf ise fuardan sonra özel bir lansmanla dünyaya tanıtılacak. 

Markanın yayınladığı tek fotoğrafta yeni Golf’ü neredeyse tamamen görüyoruz. Modelin üzerinde siyah ve beyaz renkli kamuflaj boyası var ama artık tasarımın tamamı seçilebiliyor. Buradan gördüğümüz kadarıyla yeni Golf dış tasarım olarak yine evrilerek yoluna devam ediyor. Yani Golf her zamanki çizgisini koruyacak diyebiliriz. Fotoğrafta VW logosunun olmadığını fark etmişsinizdir, bunun nedeni Frankfurt Fuarı’nda VW yeni logosunu da tanıtacak ve Golf bu logoyu kullanan ilk model olacak olması. 

Şu ana kadar duyduklarımız kadarıyla sekizinci nesil Golf özellikle kabin ve teknoloji anlamında eski modellerden tamamen farklı bir yaklaşımda olacak. Göstergeler artık tamamen dijital olarak geliştirilmişken modelde yeni güvenlik teknolojileri de yer alacak. Bunlar arasında yeni bağlantı teknolojileri, sürüş destek sistemleri ve elektriklendirilmiş motor seçenekleri de yer alıyor. Ancak tamamen elektrikli bir Golf (mevcut jenerasyonda e-Golf olarak adlandırılıyor) olmayacak çünkü ID3 modeli VW’nin elektrikli otomobili görevini üstlenecek. Golf bundan ziyade hibrit motorlara ve hafif hibrit (48 volt altyapılı) teknolojisine yönelecek. Öte yandan GTi ve R modellerinin üretimi devam edecek, performans severler için iyi haber.

VW’nin Golf’te gövde seçeneklerini kısıtlamak gibi bir niyeti olduğu da söylentiler arasında. Sanıyoruz ki sekizinci nesil Golf’te üç kapılı hatchback ve station gövde seçenekleri olmayacak. Bunun yerine otomobil güncel modele göre çok daha geniş ve kullanışlı bir kabin sunarken, rafinelik ve konfor gibi konular üzerinde duracak (bunları yenilikçi teknolojiler düşük yakıt tüketimiyle birleştirerek) ve BMW 3 Serisi ve Mercedes C Sınıfı gibi modellerden de müşteri çekmeye çalışacak.

Yeni Golf’te güncel modelde kullanılan MQB platformunun modifiye edilmiş bir versiyonu yer alacak. Kulağımıza gelenler platformun ağırlığının 50 kg kadar hafiflediği yönünde. Bu da otomobilin hem performans anlamında daha iyi olmasını sağlarken hem de daha az yakıt tüketmesi için kilit rol oynayacak.

VW yeni Golf ile çok sağlam geliyor gibi görünüyor. Tasarım olarak olmasa da genel yaklaşım olarak bugüne kadarki en yenilikçi Golf jenerasyonu bizleri bekliyor...

2017 VW Golf 1.6 TDI test sürüşümüzü okumak için tıklayın.

2016 VW Golf GTi testimizi okumak için tıklayın.

2015 VW Golf TSI ACT test sürüşümüzü okumak için tıklayın.

2013 VW Golf 1.6 TDI testimizi okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook