Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı

  • Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı - 1
  • Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı - 2
  • Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı - 3
  • Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı - 4
  • Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı - 5
  • Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı - 6
  • Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı - 7
  • Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı - 8
  • Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı - 9
  • Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı - 10
  • Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı - 11
  • Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı - 12
  • Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı - 13
  • Yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa çıktı - 14

SEAT’ın C segmentinde yer alan popüler modeli Leon 231.500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı.

 

Geçtiğimiz yılın ilk aylarında tanıtılan yeni SEAT Leon Türkiye pazarında satışa sunuldu. Birçok teknolojik yenilik, güvenlik donanımı ve yeni motor seçeneklerine sahip olan model Türkiye pazarı içişn uygun fiyat stratejisiyle dikkat çekiyor.  

SEAT Leon bugüne kadar üç nesiliyle 2.2 milyon adetten fazla satılarak global olarak büyük bir başarı yakaladı. Dördüncü nesil Leon bu başarıyı devam ettirmeyi ana hedeflerinden biri olarak görüyor ve 231.500 TL’den başlayan fiyatlarla bunun için oldukça rekabetçi bir fiyata sahip olduğunu söyleyebiliriz.  

Yeni Leon Türkiye pazarında şimdilik sadece 1.5 litrelik, TSI 130 bg’lik motor seçeneği ve manuel şanzımanla alınabiliyor. Otomobile yakın zamanda 1.0 litrelik TSI 110 bg’lik hafif hibrit benzinli (manuel ve DSG) ve 1.5 litrelik TSI 150 bg gücündeki (sadece DSG) motor seçenekleri eklenecek.  

SEAT Leon'un ön tasarımında tamamen yenilenen ızgara ve ön aydınlatma grubu dikkat çekiyor. Bir önceki nesline göre daha geride konumlandırılan LED ön farlar otomobile daha derin ve karakteristik bir görünüm kazandırıyor. Ön farlarda kullanılan LED teknolojisi, en karanlık yolu bile sürücüye görünür hale getirerek görüş mesafesini iyileştiriyor. Bir önceki nesile göre uzayan kaput, aracın iddialı tasarım anlayışına katkıda bulunuyor ve ön taraftaki sert çizgileri destekleyerek kararlı duruşunu artırıyor.  

Bagaj boyunca uçtan uca uzanan “Infinite LED” arka farlar, sportif bagaj yapısı ile aracın dinamik kimliğini vurguluyor. LED aydınlatmalar ve arka spoyler ise hareketli çizgiler oluşturuyor. Yan ayna altlarında yanan karşılama ışığı da yere "Hola!" (Merhaba) kelimesini yansıtarak Leon severleri sıcak bir şekilde karşılıyor.  

MQB Evo platformunda tasarlanan otomobil 4.368 mm uzunluk, 1.799 mm genişlik, donanımına göre değişkenlik gösterebilen 1.456 mm yükseklik ile 2.686 mm aks mesafesine sahip. Yeni Leon bir önceki nesline göre 50 mm daha uzun aks mesafesine sayesinde arka koltuklarda hissedilir derecede daha geniş bir diz mesafesi sunuyor.  

Tamamen yenilenen SEAT Leon'un tasarımındaki evrimsel tema, iç kısımda da göze çarpıyor. Sürücü ve yolcu odaklı tasarımda fonksiyonellik, minimalizm ve zarafet hemen göze çarpıyor. 10,25” boyutundaki dijital gösterge paneli, onu çevreleyen ve ön kapılar üzerinden devam eden dekoratif kaplamalar yardımıyla hafiflik ve "süzülme" hissi veriyor.  

Yeni Leon Türkiye’ye e-call sistemiyle gelen ilk SEAT modeli. Bu teknoloji araç içerisinde yerleşik SIM kartı sayesinde olası bir kaza durumunda acil servis ile doğrudan iletişim kurarak aracı yepyeni bir güvenlik seviyesine çıkarıyor. Sistem, acil durum araması haricinde, aynı zamanda araç konumu, motor tipi, araç rengi veya yolcu sayısı gibi araçtaki önemli verilerin acil servislere gönderilme imkanı da sunuyor. 

Yeni Leon Türkiye’de ilk etapta Style, Style Plus ve FR olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi sunuluyor. Konfor odaklı Xcellence donanım paketi ise 2021 ikinci çeyrek içerisinde satışa sunulacak.  

Style donanımında standart olarak sunulan 16" Alüminyum Alaşımlı Jantlar, EcoLED Ön ve Arka Farlar, Dönüşe Duyarlı LED Ön Sis Farları, Elektrikli Ayarlanabilir ve Isıtmalı Yan Aynalar, Arka Park Sensörleri, Otomatik Klima, Ön ve Arka LED Okuma Lambaları, LED Aydınlatmalı Makyaj Aynaları, Anahtarsız Çalıştırma Sistemi, Çok Fonksiyonlu Deri Direksiyon Simidi, 8,25" Dokunmatik Renkli Ekranlı Multimedya Sistemi, Sürücü ve Yolcu Yükseklik Ayarları, Ön Bölge Asistanı (Front Assist), Şerit Takip Asistanı (LKS) ve Acil Durum Çağrı Sistemi (e-Call) öne çıkan özellikler arasında bulunuyor.  

Style Plus pakette ise Style donanıma ek olarak Üç Bölgeli Otomatik Klima ile birlikte Isı Kontrollü Arka Orta Havalandırma Kanalı ve Arkada Aydınlatmalı USB-C Çıkışları sunuluyor. Görsel olarak Koyu Karartılmış Arka Camlar eklenirken; teknoloji cephesinde ise Geri Görüş Kamerası, Kablosuz Şarj Ünitesi ve Full Link Teknolojisi öne çıkan diğer özellikler arasında göze çarpıyor.  

Otomobile daha sportif bir karakter kazandıran FR donanım paketinde ise 17” Alüminyum Alaşımlı Jantlar, Full LED Mercekli Ön Farlar, “Infinite LED” Arka Farlar, Dinamik LED Arka Sinyaller ve Yan Ayna Altlarında “Hola” Karşılama Işığı, Koyu Karartılmış Arka Camlar, Elektrikli Ayarlanabilir, Isıtmalı ve Katlanabilir Yan Aynalar, Ön ve Arka Park Sensörleri, Üç Bölgeli Otomatik Klima ve Isı Kontrollü Arka Orta Havalandırma Kanalı, 10,25" Dijital Gösterge Paneli, Tek Renkli LED Ambiyans Aydınlatması, 10'' Dokunmatik Renkli Ekranlı Multimedya Sistemi, Krom Egzoz Görünümlü Arka Difüzör, bagaj kapağında FR logosu, Sürüş Profili Seçimi, İç bölümde deri kaplamalı kapı paneli, spor tip koltuklar ile kırmızı dikişli koltuk döşemeleri ve FR logolu deri direksiyon simidi yer alıyor.  

Otomobilde şimdilik sadece 1.5 litre, TSI 130 bg gücündeki motor seçeneği sunuluyor. Manuel şanzımanla kombine edilen bu motor sayesinde Leon 9.4 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor ve maksimum 208 km/s hız yapabiliyor. Otomobilin ortalama yakıt tüketim değeri 5.4 lt/100 km, emisyon değeriyse 122 gr/km olarak veriliyor. Bu motor aktif silindir kapatma teknolojisi (ACT) içerirken aynı zamanda 48 V hafif hibrit sistemiyle geliyor. Yakıt tüketimi ve emisyon değerlerinde iyileşme sağlayan eTSI olarak adlandırılan bu sistem, araca kalkış esnasında destek sağlamak amacıyla devrede oluyor. Uygun koşullar sağlandığında, dur-kalk esnasında alternatör üzerinden motorun çalışması sağlanıyor. Araç ayrıca uygun durumlarda sürüş esnasında benzinli motorunu tamamen kapatarak yakıt tüketmiyor ve sadece elektrik motoru devredeyken serbest sürüş modunda yol kat edebiliyor. Bu sayede yakıt tüketimi ve emisyon değerlerinin düşürülmesi amaçlanıyor. 

Otomobile yakın zamanda 1.0 litrelik TSI ve 1.5 litre 150 bg’llik DSG motor seçenekleri eklenecek. Yeni Leon şimdilik sadece hatcback gövdeyle satılıyor, Sportstourer gövde seçeneğini gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.

SEAT Leon Cupra testimizi okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook