A’dan Z’ye İstanbul Autoshow 2017

A’dan Z’ye İstanbul Autoshow 2017 - 0

21- 30 Nisan tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Istanbul Autoshow bu yıl birçok markanın katılımından uzak bir şekilde organize ediliyor.

Başta Borusan Otomotiv (BMW, MINI, Land Rover ve Jaguar) ve Doğus Oto (Audi, Volkswagen, Seat, Porsche, Bentley, Lamborghini) olmak üzere Bayraktar Grubu (Citroen, DS, Subarı ve Infiniti), Volvo ve Mazda gibi markalar fuara katılmama kararı alması ilginin kaçınılmaz bir şekilde düşmesine neden olacaktır. Dolayısıyla biraz daha az heyecan verici bir atmosferde geçecek olan 2017 Istanbul Autoshow yine de otomobil severlere güzel dakikalar yaşatacak.

Sizler için hazırladığımız özel Autoshow haberimizde fuarda tanıtılacak markaların öne çıkan modellerini sizler için ele aldık. Ayrıca hangi salonda hangi markanın yer aldığını da haberimizde detaylı şekilde anlatmaya çalıştık.

İşte Autoshow’a katılacak tüm markalar ve öne çıkan modelleri:

Alfa Romeo

Stelvio

Stelvio kuşkusuz ki Alfa Romeo’unn fuardaki en büyük yeniliği olarak dikkat çekiyor. Markanın ilk SUV’si olan model Giulia platformunda üretiliyor ve 2.0 lt 280 bg turbo benzinli ile 2.2 lt dizel, 210 bg’lik motorlarla satılacak. Stelvio’da Q4 dört çeker sistemi ve 8 ileri otomatik şanzıman yer alıyor.

İlerleyen dönemlerde araçta yine 2.0 lt 200 bg benzinli ve 2.2 lt 180 bg’lik dizel motor seçenekleri de yer alacak.

Alfa Romeo standından Stelvio dışında geçen yıl satışa çıkartılan Giulia, Giulietta ve 4C modelleri de görülebilir.

Aston Martin

DB11

Geçen yıl tanıtılan DB11 modeli kuşkusuz markanın en çok ilgi uyandıran modeli olacak.

Tamamen yeni şasi üzerine üretilen otomobilde yeni, 5.2 lt çift turbo V12 motor kullanılıyor. Güç ünitesi 608 bg güç ve 700 Nm tork üretirken bu gücünü 8 ileri ZF şanzımanla arka lastiklere iletiyor. Bu sayede 0-100 km/s hızlanma 3.9 saniye sürerken, maksimum hız 322 km/s.

Markanın diğer modelleri Rapide, V8 ve V12 Vantage ile Vanquish modelleri de stantta sergilenecek.

Dacia

Duster

Makyajlanan Duster Dacia’nın standındaki en güncel yenilik olarak görülüyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan lansmanla tanıtılan makyajlı Duster artık EDC çift kavramalı otomatik şanzımanla da alınabiliyor.

Sadece 1.5 dCi motor seçeneğinde sunulan EDC, yeni Black Shadow ve Laurate adı verilen yeni donanım paketleriyle birlikte geliyor. Üst donanım olan Black Shadow’da Bu paketin içeriğinde deri direksiyon, hız sabitleme sistemi gibi ekipmanlar yer alırken, Laureate’de elektrikli dış dikiz aynaları, sürücü tarafı tek dokunuşlu elektrikli ön ve arka camlar, alüminyum alaşım jantlar, yol bilgisayarı,1/3-2/3 katlanabilir arka koltuk, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu ve direksiyon bulunuyor.

Duster’da otomatik şanzıman sadece 1.5 dCi motorun 110 bg’lik versiyonunda önden çekiş ya da dört çeker sistemiyle birlikte alınabilirken, otomobilde bunun dışında 1.6 lt, atmosferik 115 bg benzinli (sadece önden çekiş, manuel), 1.5 dCi’ın 90 ve 110 bg’lik versiyonları yer alıyor. 90 bg’lik dCi sadece manuel ve önden çekişli satılıyor.

Dacia’da Duster dışında markanın geçen yıl yenilenen Sandero ve Logan MCV, Dokker ve Lodgy Stepway modelleri görülebilir.

Fiat

124 Spider

Fiat’ın tarihindeki efsanevi 124 Spider modelinden adını alan otomobil bilindiği gibi Mazda’nın MX-5 modeliyle ortak üretildi.

İlk kez Türk tüketicisinin karşısına çıkacak otomobilde Japon kardeşinden farklı olarak 1.4 litrelik, turbo 140 bg’lik benzinli motor kullanılıyor. Arkadan çekişli otomobil 7.6 saniyede 100 km/s hıza çıkarken, 240 Nm’lik tork ve manuel şanzıman ikilisiyle, maksimum hız 215 km/s. 124 Spider’ın boş ağırlığı 1070 kg’ken, otomobilde kumaş tavan bulunuyor.

Fiat’da Spider dışında Egea ailesinin tüm üyeleri, 500, 500X ve 500L modelleri sevenlerini karşılayacak.

Ford

Fiesta

Yedinci nesil Fiesta’nın Türkiye tanıtımı Istanbul Autoshow’da düzenlenecek. 2016’nın son aylarında Almanya, Köln’de gerçekleştirilen organizasyonla dünya tanıtımı yapılan Fiesta’da dört farklı gövde yapısı alabiliyorsunuz: Sportif sürüş odaklı ST-Line, daha lüks tasarımlı Vignale, mini crossover benzeri daha yüksek Active ve standart versiyon Titanium. Bu paketler tasarım olarak farklı olmalarının yanında tarz olarak da birbirlerinden oldukça değişik bir yol izliyor.

Motorlara baktığımızda revize edilmiş 3 silindirli 1.0 lt Ecoboost benzinli motorun ilk defa silindir kapatma teknolojisi ile birlikte yeni Fiesta’da kullanılmaya başlandığını görüyoruz. Gerektiğinde 2 silindirli olarak çalışabilen yeni 1.0 lt Ecoboost motorun bu teknoloji sayesinde oldukça fazla yakıt tasarrufu sağladığı da söylenen bilgiler arasında yer alıyor.

Dizel cephesinde ise oldukça güçlü, tamamen yeni, 1.5 litrelik bir TDCI motor bizleri bekliyor. 85 ve 120 bg’lik iki versiyonu olan bu yeni güç ünitesi 6 ileri şanzımanla alınabiliyor.

Yeni Fiesta ailesi dışında geçen yıl LeMans 24 Saat Yarışı’nı kazanan GT yarış otomobili dışında makyajlanmış Kuga, Focus, Mondeo, Mustang, Focus RS ve markanın MPV modelleri olan B-Max, C-Max, S-Max Autoshow’da otomobil severleri bekliyor olacak.

Honda

Civic

Ülkemizde üretilen yeni Honda Civic’in hatchback modeli ve sedandaki RS versiyonu standın en önemli modelleri arasında.

182 bg, 1.5 turbo benzinli motor sunan RS 8.2 saniyede 100 km/s hıza çıkabilen bir yapıdayken otomobilde CVT şanzıman yer alıyor. Diğer yandan ülkemizde üretilen sedan karoserde sunulan fabrika çıkışlı LPG opsiyonlu 125 bg 1.6 benzinli motor da popüler bir seçenek.

Civic dışında Honda NSX modelinin üretim versiyonu, Civic Type R, yeni Jazz, HRV, CRV modellerini gösterecekken McLaren Honda Formula 1 otomobili de stantta yer alacak.

Hyundai

Ioniq

Hyundai Türkiye Istanbul Autoshow’da yeni i30 ve Ioniq modellerinin Türkiye tanıtımını gerçekleştirecek. Türkiye’de 20’nci üretim yılını kutlayan firma için bu fuarın önemi ayrı.

Markanın son yıllardaki en büyük yeniliği olan Ioniq hibrit motoru ve dikkat çekici tasarımıyla öne çıkıyor.

Yeni i30 ise yeni platformu, hafifletilmiş gövdesi ve bağlantı teknolojileriyle kompakt segmentte iddialı bir model.

Yeni i30’da ilk etapta 1.4 turbo 140 bg benzinli ve 1.6 lt dizel motor seçeneklerine yer verilmiş.

Hyundai tanıtımını yapacağı modellerin dışında ilk kez Elantra Sport’u, i10, i20, Tucson ve geçen hafta WRC’de Fransa Rallisi’ni kazanan i20 WRC otomobillerini sergileyecek.

Jeep

Compass

Tamamen yenilenen Compass modeli ilk kez Autoshow’da gösterilecek. Avrupa tanıtımı Cenevre Fuarı’nda yapılan otomobilin Türkiye lansmanı fuarda organize edilecek.

Yeni Compass Longitude, Limited ve Trailhawk adı verilen 3 farklı donanım seviyesi, 1.4 litre benzinli, 1.6 litre ve 2.0 litre dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneği ile ülkemizde sonbahar aylarından itibaren satışa sunulacak.

Compass dışında Jeep’in güncel model gamının önemli oyuncularından Renegade ve Grand Cherokee de fuarın yıldızları arasında yer alacak.

Lexus

CT

Markanın en yeni modeli CT, Autoshow’da tanıtılacak modellerin başında geliyor. Dünyanın ilk kompakt lüks hibrit otomobili olan CT 200h, İstanbul Autoshow Fuarı’yla birlikte Türkiye pazarına giriş yapacak. Lexus markasının eşsiz lüksünü, gelişmiş hibrit teknolojisiyle buluşturan CT 200h, hem tasarımıyla hem de sürüş özellikleriyle öne çıkıyor.

Hem benzinli hem de elektrikli motor sahip CT, düşük yakıt tüketimi ve sportif sürüşü bir arada sunuyor. 1798 cc’lik benzinli motoru 100 bg ve 142 Nm tork üretiyor. CT 200h’nin yakıt tüketimi ise sadece 3.6 lt/100 km. Fuarın ardından Türkiye’de Lexus showroom’larına satışa sunulacak olan CT, tercihe göre daha sportif görünüme sahip F Sport paketiyle de tercih edilebilecek.

Lexus’un 12’nci salonda yer alacak standında RC F ve GS F modelleri ve 28’nci yüzyılın aracı olarak tanımlanan SKYJET Uzay aracını sergileyecek.

Mercedes Benz

Vision Maybach

Fuarın en büyük standlarından birine sahip olan Mercedes Benz’in Autoshow sürprizi Vision Maybach konsepti olacak.

Son derece gösterişli ve büyük bir coupe tasarımına sahip bu konsept 6 metrelik uzunluğuyla göz kamaştırıyor. 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Mercedes-Maybach Vision 6, klasik tasarım öğelerini abartılı bir şekilde yeniden yorumlayan coupe, aynı zamanda Mercedes-Benz’in tasarımdaki “duyusal yalınlık” felsefesine sadık kalıyor.

Elektrikli motor 750 bg güç üretirken aracın altına gizlenen bataryalar 500 km’lik bir menzil sağlıyor.

Konseptin dışında yeni E Serisi Coupe, All Terrain modelleri, AMG GT-R, GLS, A Sınıfı ve markanın diğer modelleriyle birlikte Smart’ın yeni fortwo cabrio ve forfour modelleri stantta görülebilir.

Nissan

Bladeglider

Nissan’ın elektrikli konsept aracı Bladeglider Istanbul Autoshow’da görücüye çıkıyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan konsept tamamen elektrik motoruna sahip. Aracın beş modülden oluşan lityum iyon bataryası 220 kW kapasiteye sahipken araç 0-100 km7s hızlanmasını beş saniyeden daha kısa sürede gerçekleştirebiliyor. Maksimum hız ise 190 km/s olarak veriliyor.

Elektrik motorları her iki arka lastikte birer tane (tanesi 130 kw gücünde) olacak şekilde yerleştirilmiş ve aracın toplam gücü 268 bg olarak veriliyor. Maksimum torku 707 Nm olan aracın ağırlığı 1300 kg.

Bladeglider konseptinin yanında Nissan’ın tüm model gamı Autoshow’da katılımcılarla buluşacak. Micra, Juke, Qashqai, X-Trail modelleri Nissan’da bizleri bekliyor olacak.

Opel

Insignia Grand Sport

Opel’in yeni Insignia Grand Sport modelinin detaylarını sizlerle deha önce paylaşmıştık. Yeni Insignia Autoshow fuarında Türkiye lansmanı yapılacak önemli modellerden biri konumunda.

1.5 lt turbo benzinli ve tamamen yeni 1.6 litrelik dizel ünitelerle satılacak otomobilin satışına fuardan hemen sonra başlanacak.

Opel standında yeni Insignia dışında yeni Astra, Corsa ve Opel ailesinin diğer modelleri görülebilir.

Renault

Koleos

Renault oldukça iddialı bir stantla fuarda yerini alıyor. Yeniden üretimine başlanan Koleos modeli Renault’nun en büyük yeniliği olarak görünürken, makyajlanan Captur modeli de sergilenecek diğer modeller arasında. Ayrıca yeni Espace, ZOE, Talisman, Clio, Kadjar gibi diğer modellerin de gösterimi yapılacak. İkinci salonda gezilebilecek Renault standı 1488 metrekare alana yayılmış durumda.

Toyota

Yaris



Yenilenen Yaris, Toyota’nın Autoshowda tanıtacağı modellerin başında geliyor. Yeni, 1.5 litrelik motor, eski modeldeki 1.33 litrelik ünitenin yerini alırken, 111 bg güç ve 136 Nm tork üretiyor. 11.3 sn’de 100 km/s hıza çıkabilen otomobilde bunun dışında 1.0 litrelik, 69 bg benzinli ve 1.5 litrelik hibrit motor seçenekleri de bulunuyor.

Toyota yeni Yaris’in dışında hibrit motorları için gövde gösterisi yapıyor adeta ve tüm model gamına yayılmış hibritleri gösteriyor. C-HR, Prius, Auris, RAV4 hibritler bu modelleri kapsarken Corolla ve Auris’in de çeşitli versiyonları ile GT86 modeli Toyota standının diğer otomobilleri.

Toyota’nın standı 12’nci salonda gezilebilir.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook