Hyundai yeni i20’nin kabin görselini paylaştı

  • Hyundai yeni i20’nin kabin görselini paylaştı - 1
  • Hyundai yeni i20’nin kabin görselini paylaştı - 2
  • Hyundai yeni i20’nin kabin görselini paylaştı - 3
  • Hyundai yeni i20’nin kabin görselini paylaştı - 4
  • Hyundai yeni i20’nin kabin görselini paylaştı - 5
  • Hyundai yeni i20’nin kabin görselini paylaştı - 6
  • Hyundai yeni i20’nin kabin görselini paylaştı - 7
  • Hyundai yeni i20’nin kabin görselini paylaştı - 8

Oldukça yenilikçi bir kabin bizleri bekliyor.  

Hyundai’ın yeni i20 modeli geçtiğimiz hafta gösterilen dış tasarım görselleriyle ilk kez görücüye çıkmıştı. Ancak Güney Koreli üretici otomobilin iç mekan fotoğraflarını paylaşmamıştı, şimdi Cenevre Fuarı’na günler kala aracın kabin fotoğrafları da basınla paylaşıldı. 

Hyundai i20 güncel modelinde dış tasarım olarak beğenilse de özellikle rakipleriyle karşılaştırıldığında kabin olarak geride kalan bir modeldi. Tüm rakiplerin yenilendiği yıllarda yeni i20’nin de bu konuda bir atak yapmasını bekliyorduk ve yeni modelde beklenen gelişme gerçekleşti diyebiliriz. 

Kabini incelediğinizde dijital ekranların domine ettiğini görebilirsiniz. 10.25 inçlik dijital gösterge paneli ilk kez i20’de kullanılıyor. Bu ekran üç sürüş moduna göre (Normal, Eco ve Sport) mavi, yeşil veya turuncu renge dönüşüyor. Orta konsolda, yeni i10’daki gibi gösterge paneline bitişik tasarlanan 10.25 inç genişliğindeki Infotaintment ekranı navigasyon ve daha gelişmiş bağlantı teknolojileri içeriyor. Daha önce i20’da bulunmayan Hyundai Bluelink Telematics altyapısı sayesinde cep telefonunuzdan otomobilin lokasyonunu bulabiliyor, bakım durumunu kontrol edebiliyor, uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemini kullanabiliyorsunuz. Bunlara ek olarak güncel trafik bilgileri, yakıt fiyatları, müsait park alanları gibi bilgiler de ekrandan takip edilebiliyor. Tabii bunlar için otomobilin içerisinde sim kartının olması gerekiyor. Üst paketlerde yer verilen 10.25 inçlik ekran dışında 8 inç genişliğinde, Apple CarPlay ve Android Auto sistemlerine entegre olabilen Display Audio adı verilen ekran da alınabiliyor. 

Kabinin genel tasarımı modern ve şık görünüyor. Sonata modelin ilk kez gördüğümüz dört kollu direksiyon kullanılırken havalandırma ızgaralarının tasarımının orta konsolda devam etmesi uyumlu bir görüntü oluşturuyor. Yeni i20’de ilk kez üç farklı kabin seçeneği sunuluyor: Siyah, siyah & gri ve siyah & sarı. Ayrıca Hyundai i20 modelinde ilk kez premium bir ses sistemine yer veriyor. Bose markalı sistem 8 hoparlör ve subwoofer ile geliyor ve araçta müzik dinleme keyfini farklı bir noktaya taşıyor. Ambiyans aydınlatması da i20'de ilk kez kullanılan özelliklerden biri.

Yeni Hyundai i20 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Hyundai’ın İzmit’teki fabrikasında üretilecek olan i20 buradan tüm Avrupa ülkelerine ihraç edilecek. Otomobilin eylül ayında Türkiye pazarında satışa sunulması bekleniyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook