Yeni Nissan Juke geliyor

  • Yeni Nissan Juke geliyor - 1
  • Yeni Nissan Juke geliyor - 2

İkinci nesil Juke 3 Eylül’de tanıtılacak. 

Nissan’ın sınıf yaratan ve otomotiv dünyasında adeta bir çığır açan modeli Juke yenileniyor. 2010’dan beri küçük değişimlerle hayatına devam eden model bugüne kadar B segment crossover sınıfının öncü modeli oldu ve oldukça başarılı satış rakamları elde etti. Yeni modelin de bu başarıyı devam ettirmesi öncelikle Nissan olmak üzere herkesin ortak düşüncesi. 

Nissan’ın modelle ilgili yayınladığı karartılmış görselde model adı yazmıyor. Yine de bu modelin Juke olacağını anlamak zor değil. Görselde lansman tarihi olan 3 Eylül ve slogan olarak ‘Keep your eyes open-Gözlerinizi açık tutun’ yazıyor. Fotoğrafta otomobilin farları ve tavanın bir bölümünü görebiliyoruz. İkinci görseldeyse yakın çekimden ızgaranın etrafındaki krom çerçeve açıkça görülebiliyor. Anladığımız kadarıyla yine sıradışı tasarımıyla dikkat çekecek bir otomobil geliyor. 

İkinci nesil Juke Nissan’ın İngiltere’deki tasarım stüdyolarında şekillendi ve eski model gibi yine İngiltere’deki Sunderland fabrikasında üretilmesi bekleniyor. Yeni Juke’un 2020 yılının ilk aylarında satışta olması planlanıyor. Resmi lansmansa muhtemelen Eylül ayındaki Frankfurt Fuarı’nda gerçekleştirilecek. 

Otomobilde muhtemelen Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının sıkça kullandığı CMF platformu yer alacak. Bu altyapı yeni Renault Clio ve Captur gibi modellere de temel oluşturuyor. Teknik detaylar belli olmasa da yeni Captur’un 1.0 litrelik benzinli ve 1.5 litrelik dizelleri son derece mantıklı görünüyor. Tamamen elektrikli model hakkında bir açıklama yapılmamış olsa da bu platformun buna elverişli olduğunu biliyoruz. Aycıra Nissan’ın elinde Leaf altyapısı da hazır bulunuyor. Bunu yanında Hyundai’ın elektrikli Kona ile yakaladığı başarı fazlasıyla konuşuluyor. Güney Koreli üretici elektrikli modelin siparişlerine yetişemediğini bugüne kadar birkaç kez tekrarladı. Dolayısıyla ileriki dönemlerde hibrit veya elektrikli bir Juke görme ihtimalimiz olası görünüyor...

Nissan Juke 1.6 CVT test sürüşümüzü okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook