177 beygirlik 2 litre dizel motorun ara hızlanmaları, otomobilin 1600 kiloluk ağırlığına rağmen 380 Nm’lik tork değeri ve quattro sistemi sayesinde çok canlı. DSG şanzıman zaten kendini kanıtladı; artık uzun uzun konuşmuyoruz 7 ileri çift kavramalıyı…
Yola çıktığınızda otomobilin canlı karakteri iyi hissettiriyor fakat süspansiyonlar fazla sarsıntılı ve elektrik destekli direksiyonun hissi neredeyse sıfır. “Çevir ve dönsün; dönerse senindir…” felsefesinin en koyu savunucularından biri bu direksiyon olmalı. Virajlarda ise bu kütleden beklenmeyecek kadar iyi bir otomobil buldumu söylemeliyim. Q3, yola sümüklü böcek gibi yapışıyor ve gövdesi hem frenajda hem virajlarda sportif bir hatch kadar stabil hissettiriyor. Eğlence ise biraz uzaklarda…
Tüketim? Start&Stop sisteminin standart sunulduğu otomobil, şehir içinde 9 litre civarında tüketiyor. Q3′ün motoruyla ve tüketimiyle ilgili bir sorun yok fakat ÖTV öyle bir koyuyor ki; otomobilin yakıt tüketiminden çok 130 binlik TL’lik anahtar teslim fiyatını düşünüyorsunuz. Neyse ki aynı durumdan rakipler de muzdarip yoksa yüksek ÖTV dilimi Q3′ün canını yakabilirdi.
Otomobilin çok hoşuma giden bir başka özelliği de park asistanı idi. Sistem basitçe şöyle çalışıyor: Sistemin konsolda bulunan tuşuna basıyorsunuz ve park edeceğiniz tarafa sinyal vererek ilerliyorsunuz. Otomobil, gövdesini sığdırabileceği bir boşluk saptadığında sizi uyarıyor ve geri vitese takıp sadece gaza ve frene müdahale ederek gerisini Q3′e bırakıyorsunuz. Hepsi bu!