Bu basit ve yalın yaklaşım kabinde de devam ediyor. Kullanışlılık Citigo’nun kabininde öne çıkan fikir olarak görünüyor.
Direksiyon diğer Skoda modellerinden tanıdığımız üç kollu tasarıma sahip. Orta konsol direksiyona olabildiğince yakın tasarlanmış. Herşey direksiyona bir karış mesafede olmasıyla dikkat çekiyor. Havalandırma kumandaları üstte, ses sistemi kontrolleri altta olacak şekilde yerleştirilen bu kısımda düğme sayısının azlığı da gözlerden kaçmıyor.
Tabii böyle bir yerleşim bazı ilginç çözümleri de beraberinde getirmemiş değil. İlk baktığınızda farketmeseniz de Citigo’da sadece iki adet havalandırma ızgarası olduğu görüyorsunuz. Normalde ses sisteminin yanlarında bulunan iki adet orta ızgara Citigo’nun kokpitinde, bahsettiğimiz kontrol biriminin üstünde, ön cama yakın bir yerde, sadece bir adet olacak şekilde kendine yer bulmuş. Bu eski Amerikan otomobillerinde bulunan hoparlör yerleşimini andırıyor ve ne kadar kullanışlı olduğu tartışılır.
Bir diğer ilginç olan unsursa otomobili kullanırken dikkatimizi çekiyor. Citigo ile Boğaziçi Köprüsü’nde yol alırken yolcu camını açmak için elimizi cam düğmelerine götürüyoruz ve... O da NEE! Burada sadece bir tane düğme var! Birkaç dakika diğer düğmeyi arıyoruz ama nafile! Yolcu camının düğmesi sürücü kapısında yer almıyor, diğer bir deyişle yolcu kapısının camını açmak için yan kapıya eğilmeniz gerekiyor! Bunun nedenini anlamak güç ama maliyet olsa gerek demekten alamıyoruz kendimizi. Tabii böylesine radikal bir maliyet çözümünü bile düşünmüş bir otomobilin neden 36.000 TL’ye satıldığını anlayabilmek de güç. Belki maliyet değildir nedeni, o halde ne olabilir? Biz bu sorunun cevabını veremedik, belki sizin aklınıza bir şey gelebilir...
Bunun yanında panaromik, açılabilir cam tavanın standart donanımda olması biraz tuhaf geldi bizlere. Çok daha maliyetli bir parçanın standart olması ama ikinci bir cam düğmesinin olmaması... İlginç.
Hacim olarak epey tatmin edici bir kabin sunan Citigo’nun arka koltukları da boyutlarına göre hayli geniş. Diz ve baş mesafesi sınıfındaki rakiplerinden fazla ama omuz mesafesi üç yetişkin için yeterli değil. Tabii arkaya üç kişi ne kadar oturuyorsunuz o da ayrı bir soru işareti. Bagaj hacmi 251 litre ama bunu koltukları yatırarak genişletebiliyorsunuz.
Citigo’nun kabininde en çok sevdiğimiz özelliklerden biri koltukları oldu. Yekpare tasarlanmış koltuklar çok güzel görünüyor ve çok rahatlar. Hatta kompakt sınıftaki birçok otomobilde bile bu kadar rahat koltuklara rastlamadığımızı söyleyebiliriz. Koltukların yan kısımlarındaki fileler de pratik ve güzel düşünülmüş detaylar olarak görünüyor.
"Yolcu camının düğmesi sürücü kapısında yer almıyor, diğer bir deyişle yolcu kapısının camını açmak için yan kapıya eğilmeniz gerekiyor!"