VW Caddy, hafif ticari araç ile otomobil konforunu birleştiriyor.
Volkswagen, hafif ticari araç pazarında Caddy ile iddialı satışlar yakalarken, Cross ve Team versiyonları ile model ailesini genişletiyor. Caddy Team, 5 ileri manuel ve 7 ileri DSG seçenekleri ile satılırken, kullandığımız araç 7 ileri DSG şanzıman taşıyor. Otoloji’ye ilk defa bir ticari araç konuk oluyor, bakalım Caddy Team bizi etkilemeyi başarabilecek mi?
3. nesil VW Caddy, 2003’te piyasaya sürülmüş ve 2010’da makyajlanmıştı. Makyajlı gövde ile Caddy Team arasında ilk göze çarpan farklılık gövde rengi ön, arka tamponlar ve Team’e özel tasarlanmış jant kapakları. Genel tasarım detaylarında, Volkswagen’in binek otomobillerinden izler taşıyan Caddy Team’in ticari araçlara özel olarak sürücü dikiz aynası, yolcu dikiz aynasından büyük olarak tasarlanmış. Ön taraftan baktığınızda, otomobil görüntüsü veren Caddy, arkaya doğru büyüyen yapısıyla ve sürgülü kapısıyla size ticari araç olduğunu hatırlatıyor ancak genel görüntüsüyle sade ve şık bir görüntü sunmayı ihmal etmiyor.
İç mekana geçtiğimizde, yine Volkswagen’in binek otomobillerinden benzerlikler görüyorsunuz. Ön ve arka koltuklar, oldukça ergonomik ve rahat hissiyat veriyorlar. Koltuklarda, Team modeline özel üç farklı renkte hazırlanmış şeritler göze çarpıyor. Deri kaplı direksiyon simidinin altında, vites topuzu ve çevresinde kullanılan metal görünümlü kaplamalar, kalite hissiyatını arttırıyor. Konsolda kullanılan plastikler çok yumuşak değil ancak ticari bir araçta da beklentilerinizi karşılayabilecek nitelikte diyebiliriz.
Ön ve arka kısımda diz ve baş mesafeleri oldukça başarılı, genel olarak otomobilin içinde ferah bir hava yaratılmış. Caddy Team'de; gündüz farları, otomatik yanan farlar, yağmur sensörlü silecekler, otomatik kararan iç dikiz aynası, eve geliş aydınlatma sistemi, yol bilgisayarı, ESP, BAS (Fren Yardımcısı), ASR (Anti patinaj sistemi), EBC (Motor fren sistemi), çarpışma anında katlanabilen teleskopik direksiyon, ABS ve yokuş kalkış sistemi gibi oldukça uzun bir standart donanım listesi ile karşılaşıyorsunuz. Radyo, CD Çalar ve AUX girişlerinden dinleyebileceğiniz müzikleri, direksiyondan kontrol edebiliyorsunuz. Çok sayıda da saklama gözü bulunan Caddy’de standart olarak ne eksik dersek; park sensörü ve USB girişi olmaması gözümüze çarptı diyebiliriz.
Ticari aracın, iç mekanı gibi bagajı da halı kaplı ve hacmi 750 litre. Eğer koltukları yatırırsanız bu hacmi 2852 litreye, eğer koltukları sökerseniz ise 3030 litreye kadar çıkarabiliyorsunuz. Caddy’nin taşıma kapasitesine baktığımızda 701 ila 854 kilogram arasında yük kapasitesi alabildiğini görüyoruz.
VW Grubu otomobillerinden tanıdığımız 1.6 TDI motor, 4400 d/dak’da 102 beygir güç ve 1500 ila 2500 d/dak aralığında 250 Nm tork üretiyor. Gücü yerinde olan bu motor, 7 ileri DSG şanzımanın yardımıyla Caddy’nin 13 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkmasını sağlıyor. DSG şanzımanın vites geçişleri hızlı ve sarsıntısız diyebiliriz.
Aracı kullanırken, otomobil sürüyormuş hissiyatına kapılıyorsunuz. Direksiyon, hissiyat açısından güzel ve genel olarak tepkileri kolayca size iletiyor. Önde MacPherson süspansiyon kullanılırken, arka kısımda yaprak yayların gelmesi ise özellikle arka koltukta oturanların konforunu kaçırabilen bir özellik olarak eksi haneye yazılıyor.
Bu negatif durumu bir kenara bırakırsak, Caddy Team dinamikleri, sürüş performansı ve genel yapısı açısından oldukça başarılı ve bizden de geçer not almayı başarıyor.