Alhambra’nın en iddialı olduğu bölüm olan kabine geçtiğimizde ise bizi oldukça büyük, tam tamına 2430 lt’lik bir iç mekan karşılıyor.
İkiz kardeşi VW Sharan ile aynı iç mekan tasarımına sahip olan Alhambra’da kardeşiyle arasındaki tek fark ise direksiyon simidi. Makyajla birlikte yenilenen bir direksiyon Alhambra’da yerini alırken makyajın en büyük getirisi ise Apple CarPlay ve Android Auto destekli 6.5 inç büyüklüğündeki dokunmatik Infotainment ekranının kullanılmaya başlaması. Oldukça hızlı ve kolay bir kullanım sağlayan ekran Full Link teknolojisi sayesinde telefonunuzu Infotainment ekranına kolayca aktarmanızı sağlıyor.
Oldukça yüksek bir baş mesafesine sahip olan Alhambra’da cam tavan standart olarak sunuluyor. Arka koltuklara kadar devam eden cam tavan kabine ferah bir hava katıyor, bunun dışında daha fazla ışık almasıyla kabinin aydınlanmasını da sağlıyor.
Arka tarafa geçildiğinde ise kullanıcıları büyük bir alan bekliyor. Bagajda bulunan ve kolayca açılıp kapanabilen üçüncü sıra koltuklar sayesinde 7 kişilik oturma kapasitesi ortaya çıkıyor. Öne doğru yatan ikinci sıra koltuklar sayesinde en arka sıraya geçilebilirken, yükselip çocuk koltuğuna dönüşebilen arka koltuk ise oldukça ilginç bir detay olarak ortaya çıkıyor. Aynı zamanda ileri geri ayarlanabilen arka koltuklar sayesinde oldukça fazla bir diz mesafesi sunulurken ön koltukların arkasında bulunan açılıp kapanabilen bir tepsi de yine kullanıcıları bekleyen detaylar arasında yer alıyor. Alhambra bu özellikleriyle çocuklu ya da kalabalık aileler için tasarlanmış olduğunu açık şekilde gösteriyor.
Arkada elektrikli olarak açılıp kapanabilen sürgülü kapıların kullanıldığı Alhambra’da bagaj kapağı da elektrikli. Sürgülü tasarımından dolayı rahat bir inip binme alanı sağlayan modelde bu kapılar direklerinin üzerinde bulunan düğmeler vasıtasıyla açılıp kapanabiliyor. Ayrıca uzaktan kumanda üzerinde bulunan tuşlar vasıtasıyla da açılıp kapanabilen bagaj ve sürgülü kapılar Alhambra’nın en büyük artılarından oluyor.
300 lt’lik (tüm koltuklar açıkken) bir bagaj kapasitesine sahip olan modelde eşya gözlerine de bolca yer verilmiş. Her ne kadar anahtarsız çalıştırma sistemine sahip olsa da sustalı eski tip bir anahtarı olan Alhambra da bu eski tip anahtar sıkıntı çıkarabiliyor. Normalde marş anahtarının takılması gereken yer anahtarsız çalıştırmaya alışıncaya kadar anahtar darbelerine maruz kalıyor. Özellikle eski, anahtarla çalışan bir araca sahip olan kullanıcıların yaşadığı bu sıkıntı yüzünden test aracımızda da bu bölge çizik içerisinde kalmıştı.
Geniş ve değişken kabin yapısı tüm kullanıcılar için fazlasıyla yeterliyken tasarım olarak artık yaşını hissettiren bir yapıda Alhambra’nın kabini.