Dizel motorunun olmaması büyük bir eksik gibi görünse de söz konusu Subaru olunca kullanıcıların pek de dizel motor kullanımına alışık olduklarını düşünmüyoruz. Zaten dizel de 2.0 lt hacimli olduğu için vergi olarak da herhangi bir avantaja sahip değil.
Buna rağmen rakiplerin Nissan Qashqai, Mazda CX-5 gibi sınıfında hayli iddialı modeller olması Forester’ın işini zorlaştıracak, Pazar payı kaybetmesine neden olacak.
Forester 2.0 Turbo sadece Adventure donanım paketi ve CVT şanzımanla alınabiliyor. Bu kombinasyonla satış fiyatı 130.940 TL, baz modelse 103.940 TL’den alıcı bekliyor. Rakiplerin – en azından Qashqai’ın- çok daha uygun fiyatlara satılması Forester’ın en büyük handikaplarından biri olarak görünüyor ama şunu da unutmamak gerekiyor; Qashqai’ın performansının Forester ile uzaktan yakından alakası yok.
Hacim, performans, arazi kabiliyeti gibi konularda öne çıksa da rakipleri de – performans dışında- bu gibi konularda hayli iyiler. Durum böyle olunca Forester’ın onlara göre çok da öne çıktığı bir konu kalmıyor, üstelik böyle bir durumda tüketimin yüksekliği göze çarpmaya başlıyor.
Her ne kadar bazı konularda gelişim sağlasa da başarılı satış rakamları için düşük hacimli motor, dizel ve daha modern bir şanzıman gibi devrimsel yeniliklere ihtiyacı var…