Büyük bir Crossover- küçük bir SUV diyebileceğimiz yeni Forester 4595 mm ile yerini aldığı modele göre 35 mm uzun ve bu uzunluğun 24 mm’si aks aralığına ayrılmış. Genişlik 1795 mm ile 15 mm artarken, yükseklik 1735 mm ile az da olsa (2 mm) artmış. Her ne kadar rakamsal olarak büyük değişiklikler gibi görünmese de otomobilin tasarım dili sayesinde büyüklük algısı artırılmış.
Otomobile önden baktığınızda dikkat çeken tasarım dili göze çarpıyor. Spor tasarımlı ve agresif bir görüntü sağlayan tampon, tek parça ızgara ve krom çerçeveli sis farlarıyla kombine edilmiş. Motor kaputu üzerindeki çıkıntı güç hakkında ipucu veriyor ve bu his tamponun kenarlarındaki hava girişleriyle biraz daha artırılmış. Izgaranın ortasın yer alan krom çıtanın ne kadar gerekli olduğu tartışılır ama araca Premium bir his kattığını söyleyebiliriz.
Forester’ın profili sade bir tasarım anlayışına sahip. Pek de öne çıkmak istemeyen bir omuz çizgisi ve D sütununda hafifçe yukarı doğru yükselen camın dinamik bir görüntü oluşturduğunu söyleyemeyiz. Kapıların altında öne çıkarılmak istenen bel çizgisi biraz olsun durumu kurtarır gibi oluyor ama çok da yeterli değil.
Arkada durum biraz daha farklı. Hareketli hatlara sahip bagaj kapağı biraz olsun dinamizm katıyor ama omuz çizgisinin arkada bir izdüşümüne sahip olmaması devamlılığın sağlanmasını engellemiş. Yamuk şeklindeki cam güzel bir tasarıma sahipken tampona entegre edilmiş çift egzoz çıkışı belki de Forester’ın en sportif özelliği olarak görünüyor. Logonun olduğu bölüm biraz olsun öne çıkartılarak bir ‘espace’ yaratılmış ama bu da çok göze çarpan bir yaklaşıma sahip değil.
Forester’ın tasarımı sanki bir şeyler yapılmak istenmiş ama kararsız kalınmış gibi duruşuyla beklentileri pek karşılamıyor. Bunun yanında aşırı şekilde öne çıkartılmış ön tampon gibi detaylar bu genel konseptle çok uyumlu değil. Yine de bir şekilde dikkat çekiyor ve heybetli görüntüsüyle kendine baktırıyor.