Mercedes’in hacim küçültme trendine uygun olarak ürettiği turbo motorlar, A Sınıfı’nda olduğu gibi CLA’da da kullanılıyor. CLA 180, 200, 250 ve 45 AMG olmak üzere dört benzinli, CLA 220 CDi adında bir de dizel motor seçeneğiyle satılıyor.
Kullandığımız CLA200’de 1.6 lt’lik turbo motor bulunuyor ve bu güç ünitesi 156 bg güç üretiyor. Ortalama yakıt tüketimi 5.5 lt/100 km olarak verilirken, 0-100 km/s hızlanma 8.6 sn, maksimum hızsa 230 km/s. Bu değerlerden de anlayacağınız gibi CLA 200 oldukça hızlı bir otomobil ve bunu hissettiriyor.
Bu motor gücünü ön lastiklere (evet CLA önden çekişli!) 7G Tronic şanzımanla aktarıyor. Şanzıman sarsıntısız vites geçişleriyle dikkat çekiyor ve konforlu sürüş sunuyor. Otomobilin sürüş modunu Eco’dan Sport’a aldığınızda vites geçiş hızları artıyor ve motor daha yüksek devirde vites atıyor. Aynı şekilde Eco’da da olabildiğince yüksek viteste seyretmenize olanak veriyor ve böylece yakıt tüketimine katkıda bulunuyor. Mercedes, Eco modunda tüketimin yüzde 20 oranında azaldığını açıklıyor, ki Eco modda CLA oldukça ekonomik: Uzun yolda 6.0-6.5 lt/100 km’lik bir tüketim değerine sahip, trafikteyse start-stop teknolojisi sayesinde bu değer çok da artmıyor ve 7.5-8.0 lt/100 km civarlarında seyrediyor.
156 bg’lik güç, CLA’ya inanılmaz performans değerleri katmıyor ama yeteri kadar sportif karaktere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Kullandığımız test otomobilinde spor süspansiyon opsiyonu vardı ve bu donanım CLA’nın gövde yüksekliğini önde 20 mm, arkadaysa 15 mm düşürüyor. Tabii bu opsiyonu seçtiğinizde hiçbir şekilde konfor özelliği sunmayan bir CLA’ya sahip olacağınızı bilmelisiniz. Çünkü süspansiyon ayarı gereğinden fazla sert, çukur ve tümseklerde otomobil fazlasıyla sallanıyor ve titriyor. Bu da yolcuların konforunu olumsuz etkileyen bir faktör. Tabii birkaç viraj döndüğünüzde neden bu şekilde sert ayarlandığını da anlıyorsunuz.
CLA gerçekten iyi tutunan bir otomobil. Önden kaymaya çok iyi direniyor ve gövde kontrolü beklediğinizden çok daha iyi. Gaz tepkisi biraz gecikmeli olduğu için gazla ayarlanabilir bir yapıda değil ama viraj içinde gazla çok oynamazsanız gayet stabil bir şekilde virajlara girebiliyorsunuz. Gövde hareketi çok olmadığı için burulma ve kaymalar da kolay kolay yaşanmıyor.
Direksiyon tepkileri A Sınıfı’nı andırıyor. Virajlarda yapay bir ağırlık direksiyonu sertleştiriyor, bu kimi kullanıcıların aradığı bir şey olsa da ağırlığın daha doğal bir şekilde artmasını tercih ederdik açıkçası. Bunun dışında sistemin yeteri kadar hızlı olması CLA’yı atik bir otomobil haline getiriyor.