116 bg’lik 1.2 lt turbo benzinli motor ve 122 bg’lik 1.8 lt hibrit (atmosferik benzinli+elektrikli) motor ile alınabilen C-HR’da hibrit motor sadece e-CVT otomatik şanzımanla alınabilirken, 1.2 lt benzinli versiyon manuel veya Multidrive Drive S otomatik şanzıman ile geliyor. Standart olarak önden çekişli olarak satışa sunulan otomobilde dört çeker opsiyonu sadece 1.2 lt benzinli motor ile mümkün.
1.2 lt turbo benzinli motor seçeneğiyle testimize katılan CH-R’daki bu motor Toyota’nın ilk turbo benzinli uygulamalarından biri. Japon üretici daha önce atmosferik ünitelerle boy gösteriyordu ama C-HR her anlamda yenilikçi bir model olduğunu, marka için ne kadar önemli bir konumda olduğunu yeni turbo motor kullanımıyla da gösteriyor. Bu güç hem manuel hem de otomatik şanzımanla alabiliyorsunuz.
Elektronik dört çeker opsiyonuna da sahip olan test aracımız 0’dan 100 km/s hızlanmasını 11.4 saniyede tamamlıyor ve maksimum 180 km/s hıza ulaşabiliyor. Sınıfına göre çok daha iyi bir yol tutuşuna sahip olan CH-R deyim yerindeyse pençelerini yere saplıyor ve bütün gücüyle yola tutunuyor. Başarılı sürüş dinamiklerine sahip olan model virajlarda oldukça fazla güven veriyor. Güç sıfırdan kalkışlarda dört lastiği de iletilirken hız arttıkça güç ön lastiklere daha fazla iletilmeye başlıyor.
Canlı bir motora sahip olan CH-R’da CVT şanzıman pürüzsüz bir sürüş vadetse de gücü törpülüyor ve gücün 116 bg olduğu düşünüldüğünde ne yazık ki bu bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.
3 farklı sürüş moduna sahip olan modelde sürüş modları gösterge ekranı üzerinden değiştiriliyor. Bu değişim ne yazık ki pek pratik değil ve sadece vites geçişlerini etkiliyor. Sport modda daha yüksek devire müsaade den bir vites simüle edilirken Eco modunda ise daha düşük devirlerde gidilmesi sağlanıyor.
Yine de başarılı dinamikleri ve yeteri kadar konforlu oluşuyla C-HR dikkat çekmeyi başarıyor.