İlk olarak Auris’te gördüğümüz dik konsol yapısı RAV4’te de kendini gösteriyor. Ne var ki Auris’te kaba görünen bir yaklaşım RAV4’ün geniş hacmi nedeniyle çok daha klas bir atmosfer oluşturmuş. Ayrıca alt düğme grubunun mesafe olarak biraz daha geride yerleştirilmesi bu tasarımın çok işine yaramış ve ekranın bulunduğu kısmın öne çıkmasını sağlamış.
Uzun vites topuzu Toyota’nın çok sevdiği ve hemen hemen her modelinde kullandığı bir detay ama artık gerçekten demode duruyor ve otomobillerin kabinlerini yaşlı gösteriyor. Daha farklı, sıradışı bir vites topuzuna ihtiyaç var bize göre.
Yeni RAV4’ün artan boyutları kabinde cömertçe kullanılmış ve kendini gösteriyor. Ön tarafta omuz mesafesi hayli geniş ve sürücü koltuğunun 15 mm daha geniş yükseklik ayarına sahip olmasının yanında 5 mm alçak konumlandırılmış olması daha çok baş mesafesi anlamına da geliyor. Bunun yanında aracın kabini biraz daha öne alınmış ve sütunları daha ince tasarlanmış. Tüm bunlar kabinin genişlik hissini artıran özellikler.
Kabinde kullanılan malzemelerin kalitesi kayda değer. Bolca yer verilen deriler olabildiğince yumuşak seçilmiş ve genel olarak Toyota modellerinde rastladığımız o sert plastikler daha az göze çarpıyor.
Japon üreticinin uzun yıllardır geliştirdiği Easy Flat sistemi sayesinde arka koltuklar hızlı bir şekilde katlanıyor ve bagajda tamamen düz bir zemin oluşturuluyor. 60:40 oranında katlanan arka koltuklar sayesinde bagaj hacmi 547 litreden (100 litre de bagajda bulunun rafın altı kısmında yer alıyor) 1846 litreye çıkıyor. Bu çok pratik ve aracın kullanışlılığını artıran bir detay.
Oldukça başarılı yalıtım özellikleriyle dikkat çeken kabin, yeni RAV4’ün in iddialı olduğu noktalardan biri olarak görünüyor.