C segmentiden alınan bir platformun kullanılmasının en büyük faydasını kuşkusuz kabine geçtiğimizde görüyoruz. Oldukça geniş ön kısım neredeyse Tucson kadar ferah bir alan sunarken özellikle omuz mesafesinin ne kadar cömert kullanıldığını gördüğünüzde şaşırabilirsiniz. Baş mesafesi de hayli iyi olan KONA’da arkada diz mesafesi uzun boylu yolcular için bazen sıkıntı yaratabiliyor. Baş mesafesi ise gayet yeterli…
i30’u andıran bir göğse sahip olan KONA’da markanın diğer modellerinden tanıdığımız parçaları görsek de kendine öz bir kabin tasarımına sahip olduğunu söylemek mümkün. Yine bir Hyundai modelinde ilk kez kullanılan 3 farklı iç mekan teması kabinde standartlaşmanın önüne geçmek için yapılmış bir hamle. Bunun başarılı olduğunu söyleyebiliriz çünkü test otomobilimizdeki gibi yeşil ve kırmızı renkte aldığınızda emniyet kemerleri de bu renklerde geliyor ve bu son derece keyif veren bir detay. Üçüncü renk olan gri KONA’yı 1.0 litrelik motorla alacak müşteriler için tek seçenekken 1.6 lt müşterileri üç renkten birini alabiliyor. Havalandırma çerçeveleri, koltuk ve direksiyon dikişlerinden emniyet kemerlerine kadar birçok yerde limon yeşili detayları görmek mümkün. Renk temalarını aldığınızda kabinde kullanılan malzeme kalitesi de artıyor, bu da dikkat edilmesi gereken bir diğer detay zira KONA’nın plastik kalitesi üzerine bira daha çalışması gerektiğini düşünüyoruz.
3 farklı donanım seçeneğiyle alınabilen otomobil bu donanım seçenekleri Style, Elite ve Elite Smart olarak adlandırılmış. Giriş paketi Style sadece 1.0 lt’lik motor ile alınabilirken Elite ve Elite Smart 1.6 lt’lik motorla tercih edilebiliyor. En üst donanım paketi olan Elite Smart paketine sahip olan test aracımızda Hyundai’nin diğer modellerinde de kullandığı 7 inç genişliğindeki dokunmatik bilgi eğlence ekranı kullanıcıları bekliyor. AndroidAuto ve AppleCar Play desteğine sahip olan bu ekran en alt donanımda ise 5 inç genişliğinde monokrom bir ekran olarak geliyor. Hassas ve kaliteli bir ekrana sahip olan modelde 6 hoparlöre sahip tatmin edici bir ses sistemiyle geliyor.
4.2 inç genişliğinde bir gösterge ekranına sahip olan Kona’da araca dair bilgilere bu ekran aracılığıyla ulaşılabiliyor. Yine Hyundai’nin diğer modellerinden tanıdık olan direksiyon simidi Kona’da da yerini almış ve üstünde bulunan tuşlar vasıtasıyla gösterge ekranındaki menüler kolaylıkla kontrol edilebiliyor. Kablosuz şarj alanı, HUD (Hyundai’da ilk kez kullanılıyor), geri görüş kamerası gibi birçok teknoloji Elite Smart donanımında standart olarak sunulması marka müşterileri açısından önemli.
Hem önde hem de arkada rahat koltuklara sahip olan Kona’da bu koltuklar Style ve Elite donanımında kumaş olarak Elite Smart donanımında ise yarı deri yarı kumaş olarak geliyor. Sürüş modu seçimini sağlayan “Drive Mode Select” düğmesi, yokuş iniş destek sistemi, çekiş modunu ayarlayan “Lock” gibi sürüşle ilgili düğmeler kolayca erişilebilen vitesin etrafında bulunan çerçeveye yerleştirilmiş.
Burası ergonomik olarak son derece iyi ele alınmış, aracın dış tasarımı gibi standart olmaktan uzak, renkli, hareketli ve sınıfının en geniş kabinlerinden biri. Tek kusuru belli noktalarda sert plastiklerin sıkça kullanılması ve bazı birleşim noktalarındaki uyumsuzluklar olarak görünüyor.