Kapıyı açtığınızda sizleri karşılayan koltuklar ST Line donanımının bir parçası ve hemen yüzünüzü güldürmeyi başarıyor. Yarı deri yarı alcantara kaplı koltuklar kırmızı dikişleriyle hemen göze çarpıyor ve kalite olarak öne çıkıyorlar kolayca.
Bu olumlu ilk izlenim kabinin geri kalanını incelediğinizde pek devam ediyor gibi görünmüyor. Her ne kadar ortada tuşlu otomatik vites düğmesi ve krom pedallar gibi güze ve teknolojik detaylar olsa da kabinin geri kalanı biraz ‘sıradan’ görünüyor. Dijital gösterge paneli durumu biraz toparlar gibi olsa da Kuga’nın yine kabin tasarımı yaratıcılıktan biraz uzak tasarlanmış. Özellikle de son dönemde rakipleri Peugeot 3008, Hyundai Tucson veya Kia Sportage gibi fütüristik otomobillerin ne denli heyecan verici kabinleri olduğunu gördüğümüzde. Bunların yanında tabii yeni Nissan Qashqai gibi daha geleneksel yapıda olup Kuga’ya benzerlik gösteren modeller de yok değil. Bu biraz neyi sevdiğiniz ve tercih ettiğinizle ilgili ama biraz daha gösteriş veya üst düzey kalite arıyor gözleriniz burada.
Ford bu sıradan görünen tasarımı kapı içlerindeki farklı kaplamalar ve tutacakların üzerinde yer alan taraklı alüminyum gibi farklı malzemelerle kırmaya çalışmış. Malzeme zenginliği her ne kadar güzel bir uygulama olsa da orta konsoldaki havalandırma kontrol düğmelerinin olduğu bölüm o kadar sıradan görünüyor ki bu bile kurtarmıyor durumu. Kapı tutacaklarının üzerindeki taraklı alüminyum görünümlü malzeme göze çok hoş görünürken kapı içlerinde yer alan desenli kaplamaların otomobilin geneline uyumlu olduğunu söyleyemeyeceğiz.
Öte yandan Ford hacim anlamında oldukça cömert davranmış ki bu bir SUV’de belki de en önemli satın alım kararlarından birini oluşturuyor. Yerini aldığı modele göre 44 mm geniş (1883 mm), 89 mm uzun (4614 mm) olan otomobilin aks mesafesi de 20 mm artarak 2710 mm’ye ulaşmış. Bu sınıfının en geniş aks mesafelerinden birinin Kuga’da olduğu anlamına gelirken (Citroen C5 Aircross 2730 mm) iç mekânı incelerken bunu kolaylıkla anlayabiliyorsunuz. Oldukça geniş olan diz mesafesi hareketli arka koltuk sayesinde (tüm donanımlarda standart) ayarlanabilir bir yapıda ve 1035 mm’lik maksimum diz mesafesi sınıfının en iyi değerlerinden biri. Koltukları bu şekilde en geride kullandığınızda elde ettiğiniz bagaj hacmi ise 511 litre olarak veriliyor. Bu hacim koltuklar en öne alındığında 650 litreye kadar çıkıyor ama bu durumda koltuklarda oturma imkânınız pek olmuyor.
Kuga’nın tüm donanımlarda aynı 8 inç genişliğindeki dokunmatik ekranın kullanılması biraz tuhaf bir ürün pozisyonlaması anlamına geliyor. Genelde markalarda üst paketlerde daha geniş ekranlar görmeye alıştık. Bu ekran yerleşim olarak orta konsolun üzerinde duruyor ve otomobili kullanırken ulaşması biraz zahmetli. 12.3 inçlik dijital gösterge paneli Style dışındaki tüm paketlerde standart olarak sunuluyor.
Burası tasarım olarak bekleneni veremese de işçilik kalitesinin hiç de fena olmadığını söylememiz gerek. Ford özellikle ST Line donanımında deri kalitesi ve koltuklarda cömert davranmış.
Kuga’nın iç mekânı dışı gibi çok gösterişli ve şaşaalı bir yapıda değil. Geniş, kullanışlı ve kaliteli olsa da biraz daha farklı tasarımlar, cesur hamleler görülebilirdi diye düşünmeden edemiyorsunuz…