İlk olarak 2016 Paris Fuarı’nda tanıtılan C Xperience konseptinden ilham alan C3, çift sıra ışık imzası, aşağıya doğru kıvrılan V şeklindeki çıtası ve artık standart olarak sunulan LED farları çevreleyen kas yapısıyla önden bakıldığında yerini aldığı 2017 makyajsız versiyonla farkını ortaya koyuyor.
Yan tarafta herhangi bir kaza anında sizi korumayı amaçlayan veya şehirdeki açılan kapılarla otomobilinizde oluşacak gamzeleri engellemeyi sağlayan airbumplarda da eski modelde 7 küçük şişkinlik yerine 3 büyük şişkinlik detayı kullanılarak farklılığa gidilmiş.
Yine yan taraftan baktığımızda C3’te 15 inçlik çelik jantlar en baz modelden itibaren standart olarak sunulmaya başlamış ancak test otomobilimizde Shine paketle birlikte Helix adı verilen 16 inç genişliğinde, elmas kesim jantlar da C3’te ilk kez kullanılmış. C sütunundaki işlemelerde de daha belirgin gözükmesi adına farklılığa gidilmiş. Hali hazırda modern gözüken C3, ufak değişikliklerle çağı yakalamayı hedeflemiş gibi gözüküyor.
C3’te kişiselleştirmeye önem verildiğinden bahsetmiştik. Bahar Mavisi ve İksir Kırmızı olarak eklenen iki yeni renk seçeneğiyle birlikte artık C3 yedi farklı renk ile satın alınabiliyor. Dört farklı tavan rengi seçeneği ayrıca üç farklı tavan dekoru ve sis farı çevresi ile airbump üzerindeki işlemeyi seçebildiğiniz dört renk paketini de göz önüne aldığınızda C3’teki renk kombinasyonunun 36’dan 97’ye çıktığını görüyoruz.
Arkadan baktığımızda ise C3’ün makyaj öncesi ve sonrasına dair belirgin bir farklılığının olmadığını gözlemliyoruz, boyut farklılığı bulunmaması nedeniyle 300 litre bagaj hacmi aynı kalmış. Halen sınıftaki rakipleriyle paralel seviyede ve şehir içi kullanımı için yeterli alan sunuyor.