Benzer şeyleri kabin için de söyleyebiliriz. Burası modern, hareketli ve aydınlık bir kabin. Kalite hissi artırılmış ve bu hissediliyor. Kullanılan renkler üzerinde durulduğu da belli oluyor, aynı şekilde ekranların grafileri de hayli kaliteli.
Artık tüm Hyundai modellerinde görmeye alıştığımız ‘Y’ şeklindeki orta konsol i30’da da yer alıyor. Vites kolunun hemen arkasındaki elektronik el freni sayesinde bu kısımda hayli yer kazanılmış ve bu çok çeşitli eşya koyma gözleriyle değerlendirilmiş.
Üç farklı renk barındıran kabindeki bu renklerin kaliteleri de birbirlerinden farklı. Siyah renkli üst bölüm gayet kaliteli, dokusu ve yumuşak yapısıyla dikkat çekiyor. Onun hemen altındaki krem rengi bölüm daha sert plastiklerin yer aldığı bölümken, içinde havalandırma ızgaralarını barındıran gümüş renkli bölüm de sert plastiklere sahip.
Dış boyutların artması kabin genişliğini olumlu etkileyen unsurlardan: Ön tarafta 30 mm daha fazla baş mesafesi, 11 mm diz ve 5 mm omuz mesafesi kazanılmış, arkadaysa 5 mm daha fazla omuz mesafesi söz konusuyken burada belki de en çok söz edilmesi gereken nokta şanzıman tüneli olarak adlandırılan kısmın yüksekliğinin 133 mm’den 54 mm’ye inmesi olmuş. Bu daha kolay iniş- binişler anlamına geliyor.
Otomobilin kabini gerek hacim gerekse kalite olarak beklentilerin üzerinde olsa da aydınlatmasının diğer modellerdeki gibi mavi renk olması fazla alışıldık bir hava yaratıyor. Ne var ki bunu maliyet azaltma içgüdüsü olarak yorumlayabiliriz.