Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique

  • Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique - 1
  • Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique - 2
  • Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique - 3
  • Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique - 4
  • Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique - 5
  • Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique - 6
  • Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique - 7
  • Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique - 8
  • Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique - 9
  • Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique - 10
  • Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique - 11
  • Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique - 12
  • Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique - 13
  • Renault Megane 1.5 dCi EDC Dynamique - 14
Teknik Özellikler Detaylı teknik özellikler
Başarılı şanzıman – Şık tasarım – Frenler
Arkada yetersiz diz mesafesi – Sunroof sesi – Karanlık kabin
-
Motor:
1461 cc, 4 silindir, 8v, turbodizel, 110 bg@4000 d/dak, 240 Nm@1750- 2750 d/dak
Performans:
185 km/s Maksimum hız, 11.7 sn 0-100 km/s
Şanzıman:
6 ileri EDC çift kavramalı otomatik, önden çekiş
Ortalama tüketim:
4.4 lt/100 km, 114 g/km
Boş Ağırlık:
1385 kg
Güç/ağırlık oranı:
Ton başına 78 bg
Boyutlar U/G/Y:
4295/1808/1491 mm
Değerlendirme:

Isınamadığınız bir kabinde nasıl sürüş gerçekleştirebilirsiniz? Aslında çok zor olmadı çünkü Megane’ı kullanmak oldukça kolay ve konforlu. Evet otomobilin tasarımından dolayı taşıdığım heyecan kabinle birlikte yok oldu diyebilirim ama yine de bir şehir otomobilini İstanbul’da kullanmak keyif verebiliyor.

Altı ileri otomatik EDC şanzıman oldukça başarılı ve dizelde otomatik vites ile hem ekonomi hem de rahatlığı bir arada yaşayabiliyorsunuz. Şanzıman demişken, EDC Renault’nun ilk çift kavramalı vites kutusu denemesi ve ilke göre çok başarılı olduğunu söylemeliyim. Gayet yumuşak ve seri geçişleri var, tek eleştirilmesi gereken noktası dur- kalk gibi ani gaz verilmesi gereken trafikte çok hassas olamaması. Bu ilk hareketinizin her zaman sert bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor, bunun dışında bir sıkıntısı yok.

Otomobilin süspansiyon sistemi Türkiye’ye göre ayarlandığı için sürüş konforunuzda gayet yerinde ve 15 inçlik jantlar da buna katkıda bulunuyorlar. Daha büyük jantlarla nasıl olacağını merak ediyoruz ama benzer (hatta aynı) ayarları Fluence denediğimizde ne kadar başarılı olduğunu görmüştük. Yumuşak ayarlı olduğu için konfor yönü daha ağır basıyor, kötü zeminli yollarda gövde biraz fazla hareket ediyor. Kontrolsüz değil ama sanki her an kontrolden çıkacak gibi. Amortisörler gayet başarılı, hareket alanı uzun olduğu için lastikler zeminle iyi bir ilişki kuruyor, anlık kot farklılıklarına iyi tepki veriyorlar. Gereksiz salınımlar da görünmüyor.

Direksiyon, kompakt sınıf bir hatchback için hiç de fena değil. Ağırlığı yeterli sertlikte, sadece hızınız biraz arttığında ‘keşke biraz daha sert olsaydı’ diye düşünmeden edemiyorsunuz. Tepkisi direkt ama zeminden çok fazla bilgi ilettiğini söyleyemeyiz.

Otomobilin performansı hem dizel hem de otomatik vites bir otomobile göre oldukça iyi hatta biraz daha güçlü olsa şaşırtıcı bir performans sergileyebilecekmiş izlenimi veriyor. Tadında olduğunu düşünüyorum ve dizel bir hatchback’ten Porsche performansı beklemeyen herkesi tatmin edebilir. Ancak performanslı kullanımlarda yakıt tüketiminin 8-9 lt/100 km’ye çıktığını da belirtelim. Şehir içinde çok dikkat ederseniz 6.0- 6.2 lt/100 km’lere inebilseniz de normal kullanımda 7.0 lt/100 km civarında seyrediyorsunuz.

Fren pedalı oldukça hassas, buna alışmanız biraz zaman alıyor fakat alıştıktan sonra frenlerin ne kadar iyi sonuçlar verdiğini gözlemleyebiliyorsunuz. Açıkçası iyi çalışan bir ABS ve güçlü frenler de beni pozitif yönde şaşırttı. Kabinin soğukluğunun ötesinde Megane’ı kullanmak keyifli bir tecrübeydi. Şimdi tüm bunları toplayıp bir karar vermemiz gerekiyor…

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook